Datum: 25.04.2013
Vložil: MK
Stolní tenis čeká zásadní změna. Příští rok bude představen nový plastový míček, který by měl po 115 letech nahradit tradiční celuloidový. Mezinárodní federace stolního tenisu (ITTF) na svém webu oznámila, že po testech bude nový bezešvý míček uveden do hry 1. července 2014.
reklama
"Spekuluje se o tom delší dobu. Vím, že se to zkoušelo, ale já jsem se s tím ještě nesetkala a neměla jsem plastový míček nikdy v ruce," řekla česká jednička Iveta Vacenovská. "Především bude záležet na kvalitě míčku. Slyšela jsem, že měl zvuk, jako kdyby byl prasklý, tak uvidíme," řekla pětadvacátá hráčka světa.
Celuloidový míček zavedl roku 1899 Angličan James Gibb, který ho pro Evropu objevil v Americe. Revoluční změnou prošel míček v říjnu 2000, kdy byl zvětšen na průměr 40 milimetrů a o něco ztěžkl, aby hra nebyla tak rychlá jako dřív.
K vývoji nového míče ITTF donutil především fakt, že rapidně klesá počet továren celuloidu, protože výroba této vysoce hořlavé látky je nebezpečná. Z celuloidu se v současnosti vyrábějí především pingpongové míčky a kytarová trsátka. Nejvíc se celuloid proslavil u filmu a ve fotografii, ale byl nahrazen digitalizací.
Odpovědět
Datum: 20.04.2013
https://www.youtube.com/watch?v=RJl-UsBY43w
Odpovědět
Datum: 20.04.2013
Vložil: MB
Kolik máte peněz připraveno za Tůmu????
Odpovědět
Datum: 24.04.2013
Čau Milane, ani ne, ale mám pocit,že jsem dávám informace a odkazy jen já..Byl jsem tady naposled o víkendu, jak jsem tam dával ty videa.Peníze nemáme žádný:-) připravený a ani nevím zda Ti na tohle mám odpovídat já, ale tak svůj názor napsat mohu.Víš sám, že jsem jezdil na zápasy Rodinova fandit a sám jsem viděl, jak se pomalu měnila atmosféra.Do půlky to bylo v cajku,ale od poloviny bylo cítit napětí, které jsem nechápal a nechápu dodnes.Tento jev je asi za odchodem Franty.Dle mého názoru se maji ty důvody řešit mezi Váma.A jak se dohodnete s Frantou na přestupu je také věc, kterou nedokážem ovlivnit.MK
Odpovědět
Datum: 17.04.2013
Koukněte na míček za stavu 9:8 v 7 setě.
https://www.youtube.com/watch?v=9bL4F0VS5kw
Odpovědět
Datum: 14.04.2013
https://www.youtube.com/watch?v=ZA8GmQRlVgM
Odpovědět
Datum: 02.04.2013
https://maizze2.rajce.idnes.cz/Turnaj_ve_stolnim_tenise_2013
zatím najdete vše na tomto linku.
MK
Odpovědět
Datum: 01.04.2013
Vložil: JIHOČEŠI
Dobrý den, nevíme zda si toto poděkování přečte někdo z pořadatelů, ale snad ANO.
Děkujeme za perfektní turnaj..vše fungovalo od bufetu až k zápasům.Děkujeme
Odpovědět
Datum: 31.03.2013
Vložil: Egon
Díky za super turnaj, herní část se nám úplně nepovedla, o to lépe se nám však vyvedla část společenská, alespoň tedy doufám ...
Odpovědět
Cau Egone,ja myslim,ze spolecenska cast mela reprezentacni uroven,hlavne jsem zvedav,jak dopadnou ty sazky:-)a FRANCIE!Jsem rad, ze jsem poznal borce, jak hajzl:-)...pribeh o KOLONADE ME BUDE BAVIT DLOUHO!DEKUJEM
Odpovědět
Vložil: Ondra
Děkuji za super turnaj.Jezdím po celém kraji po turnajích, ale byl jsem příjemně překvapen nad pořadatelskou úrovní v Kamenici.
Odpovědět
Datum: 30.03.2013
Vložil: Luboš
Díky za moc pěknej turnaj, organizačně super zvádnutý. Příští rok určitě zas přijedem :-)
Odpovědět
Moc DEKUJEME,JEN DIKY VAM BYL TURNAJ USPESNY.DEKUJEME VSEM HRACUM!PRISTI ROK SE ZAS SNAD O TROCHU ZLEPSIME!
Odpovědět
Datum: 24.03.2013
Naše první sezóna v OP1 je již minulostí....
Před sezónou jsem psal,že chcem být do 5 místa a chceme prohánět špičku soutěže.Oba body se podařilo splnit.Nováček soutěže ukázal,že nedá svou kůži zadarmo..tým držel za jeden provaz a celá sezóna proběhla bez jediného konfliktu i toto je příslibem do nové sezóny....V této sezóne chceme bojovat o první místa....máme půl roku na trénování..Jen e škoda,že nemáme tréninkové podmínky,jako špička naší soutěže,ale i v tomto ohledu se něco podařilo změnit.Veliký DÍK patří klukům do Vlásenice za jejich POMOC.Moc děkujeme.Jsou i věci, které jsou k zamyšlení a trochu nám ukazují odvrácenou tvář sportu,ale tyto body si zatím necháme pro sebe a po promyšlení je zveřejníme a budeme řešit jejich nápravu.Ještě bych chtěl poděkovat klukům za perfektní sezónu.Byl jsem rád členem tohoto týmu.
Odpovědět